Λιβύη : Ο Ακάρ απειλεί τον Χαφτάρ – «Αν επιτεθείτε, δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε»
Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι υποστηρικτές τους δεν θα έχουν «πού να κρυφτούν» εάν επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν στόχους για την Άγκυρα «παντού».
Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη και που εδώ και χρόνια μάχεται κατά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαφτάρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με επίθεση στους αγρότες και «κοινωνικό αυτοματισμό» το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη
- Πρώτη πανσέληνος 2026: Πότε έρχεται το «Φεγγάρι του Λύκου»
- Αλέξης Τσίπρας: Καλή Χρονιά με φόντο την «Ιθάκη»
- Σέρρες: Νέα στοιχεία πίσω από την εξαφάνιση του πυροσβέστη – Τι λένε οι δικοί του άνθρωποι
- ΠΑΕ Ολυμπιακός: Οι ευχές της για το νέο έτος (vid)
- Ουκρανία: Ποιος ελέγχει τι στο τέλος του 2025 – Τα μεγάλα «αγκάθια» για την ειρηνευτική συμφωνία





