Δημόπουλος : Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να πετύχουμε ανοσία
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κοροναϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», υπογράμμισε.
Τα εμβόλια είναι ασφαλή υπογράμμισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κοροναϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», υπογράμμισε.
Το φράγμα ανοσίας που θα χτιστεί σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε, αλλά και τη διαθεσιμότητα των εταιριών.
Παράλληλα, σημείωσε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως δεν πρέπει να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών για το ποια θα λάβει πρώτη τα εμβόλια. Φάνηκε παράλληλα, αισιόδοξος ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε στη θωράκιση της υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, είναι ενθαρρυντικό ότι έχει πέσει ο δείκτης θετικότητας. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει, μέχρι να δημιουργηθεί ανοσία, ένας συνδυασμός που να ισορροπεί ανάμεσα στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).
- Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργία τους, αφού κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση
- Τουρκία: Φτιάχνει κλίμα ο Τσελίκ, 48 ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Η επική αντίδραση του Γκουαρδιόλα στην ασύλληπτη απόκρουση του Ντοναρούμα – Δεν το πίστευε! (vid)
- Ποια είναι η πηγή έμπνευσης της Ντρου Μπάριμορ; Ο Σον Ουάλεν
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του





