Σουηδία : Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε κάποια από τα σχολεία της
Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών αλλά χαμηλότερο από αυτό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.
Η Σουηδία, η οποία λόγω της ανορθόδοξης στρατηγικής της κατά της πανδημίας βρέθηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο, κατέγραψε 7.370 νέα κρούσματα κοροναϊού την Παρασκευή σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.
Η αύξηση αυτή συγκρίνεται με το υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την Πέμπτη.
Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 160 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν το σύνολο σε 7.514. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών αλλά χαμηλότερο από αυτό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.
Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι όλοι οι μαθητές ηλικίας 14-16 ετών στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, θα στραφούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το υπόλοιπο του 2020 ώστε να βοηθήσουν στην αναχαίτιση ενός σοβαρού δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού.
Είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες που απέφυγε την υποχρεωτική καραντίνα και τη χρήση της μάσκας ως μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, συστήνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μεγάλο αριθμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις επαφές μας, οπότε δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να συστήσω στους δήμους (στην περιφέρεια της Στοκχόλμης) να σταματήσουν τη διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές σε προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης αρχίζοντας από τη Δευτέρα», δήλωσε η περιφερειακή επικεφαλής ελέγχου των λοιμώξεων Μαρία Ρότσεν ‘Οσλουντ.
Η Στοκχόλμη είναι η σκληρότερα πληγείσα περιφέρεια της Σουηδίας από την αναπνευστική νόσο COVID-19, μετρώντας περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων από τον ιό στη σκανδιναβική χώρα.
- Ιράν: Βία και καταστολή, με φόντο τις απειλές Τραμπ για επέμβαση – Εκατοντάδες οι νεκροί
- Την παραίτηση Καρυστιανού ζήτησε με email το ΔΣ του Συλλόγου Τεμπών
- Εξαφάνιση, δηλητήριο, προδοσία: Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της, η Άγκαθα Κρίστι είναι αίνιγμα
- Άγιος Δημήτριος: Αρχηγός ομάδας χούλιγκαν ο 39χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς – Είχε συλληφθεί για εγκληματική οργάνωση
- «Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης
- Στο «κυνήγι» του Γιούργκεν Κλοπ




