
Γκάγκα : Ανάγκη να τηρήσουμε αυστηρά το lockdown – Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
«Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown, θα κάναμε λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε.», τόνισε η κ. Γκάγκα
Εν μέσω δραματικής προειδοποίησης ότι «αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε Ιταλία», η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, υπερτόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης του lockdown.
«Αν δεν προσέξουμε μπορούμε να γίνουμε ανά πάσα στιγμή Θεσσαλονίκη ή ακόμα χειρότερα Ιταλία. Πρέπει να κρατήσουμε το lockdown όσο το δυνατόν πιο αυστηρά» σημείωσε, ενώ εξάφρασε τον προβληματισμό των επιστημόνων για τη Θεσσαλονίκη.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο καιρό μετά, δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε και προσπάθησε να δώσει μερικές εξηγήσεις:
«Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, είναι ο καιρός πιο κρύος, και μαζεύτηκαν πιο γρήγορα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα.
»»Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown, θα κάναμε λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας ή να έρθει σε επαφή με ένα φορέα» υπογράμμισε, ενώ διαπίστωσε ότι τουλάχιστον στην Αθήνα το lockdown, είναι λιγότερο έντονο από την άνοιξη.
«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα» εξήγησε η κ. Γκάγκα.
- Πώς συνέβη το τροχαίο με τον οδηγό μηχανής στην Αττική Οδό
- «Η Χάποελ προσφέρει 3,5 εκατομμύρια στον Μοντέρο, αλλά εκείνος προτιμά τον Ολυμπιακό»
- ΣΥΡΙΖΑ για τους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla: Το καθεστώς Νετανιάχου επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη φρίκη
- Ολυμπιακός: Η Κάρτα Μέλους για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 και η Συλλεκτική Κάρτα Φιλάθλου των 102 ετών
- O Bασιλιάς Κάρολος είναι νεκρός – Ιστορική ραδιοφωνική γκάφα στη Βρετανία πέθανε το μονάρχη
- Στεγαστικό: Οι προκλήσεις της Gen Z στο στεγαστικό – Γιατί η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ είναι γένους θηλυκού



