Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινεζικό εμβόλιο ίσως προσφέρει «γρήγορη» προστασία από την Covid-19

Κινεζικό εμβόλιο ίσως προσφέρει «γρήγορη» προστασία από την Covid-19

Τέσσερα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν στην Κίνα έχουν περάσει στην τρίτη και τελική φάση των δοκιμών, ανάμεσά τους και αυτό της Sinοvac Biotech

Προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι ένα από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού που αναπτύσσονται στην Κίνα ίσως προσφέρει ανοσία σε διάστημα μόλις 14 ημερών.

Το εμβόλιο της Sinovac Biotech έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην Κίνα, ωστόσο η αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Δεδομένου ότι η πανδημία δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο σε όλη την επικράτεια της Κίνας, η δοκιμή συνεχίζεται στην Τουρκία και άλλες χώρες όπου τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η δημοσίευση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στην επιθεώρηση Lancet έρχεται μετά την ανακοίνωση άκρως ενθαρρυντικών δεδομένων αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο των Pfizer /BioNTech, το εμβόλιο της Moderna και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Το κινεζικό εμβόλιο βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία, καθώς περιέχει σωματίδια του κορονοϊού τα οποία έχουν αδρανοποιηθεί με χημική επεξεργασία.

Τέσσερα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν στην Κίνα έχουν περάσει στην τρίτη και τελική φάση των δοκιμών, ανάμεσά τους και αυτό της Sinοvac.

Η δημοσίευση στο Lancet βασίστηκε σε μόλις 144 εθελοντές της φάσης 1 και 600 εθελοντές της φάσης ΙΙ. Σύμφωνα ωστόσο με τους συντάκτες της μελέτες τα ευρήματα δικαιολογούν την έγκριση του εμβολίου για «επείγουσα χρήση», καθώς προσφέρουν ενδείξεις για ταχεία ανοσοαπόκριση. Τα δεδομένα ωστόσο δεν επαρκούν για τον αξιόπιστο υπολογισμό της αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον τρία εμβόλια χορηγούνται ήδη στο υγειονομικό προσωπικό της Κίνας και ένα εμβόλιο εγκρίθηκε τον Ιούνιο για χρήση στον στρατό.

Στις δοκιμές του εμβολίου της Sinavac συμμετέχουν επίσης η Τουρκία, η Βραζιλία και η Ινδονησία.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024