Γαλλικά MME: Αναμένεται πρόταση Μακρόν για διακοπή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας
Την διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα προτείνει η γαλλική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.
Την διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα προτείνει η γαλλική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού καναλιού Europe 1.
H γαλλική πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της οργανωμένης αντεπίθεσης απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με το Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι προκαλεί πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους, εάν ο Ερντογάν συνέχιζε την επιθετική πολιτική του στην ανατολική Μεσόγειο και τις διακηρύξεις «μίσους» προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί για ισλαμοφοβία.
Όπως τονίζεται, η τελωνειακή ένωσης, επιτρέπει οικονομικές ανταλλαγές χωρίς φόρο και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την τουρκική οικονομία. Επομένως, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» εναντίον της Τουρκίας και της ευάλωτης οικονομίας της.
Γαλλικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ότι εξετάζεται αυτή η επιλογή, σημειώνοντας πάντως πως απαιτείται η ομόφωνη θέση και των υπολοίπων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας έχει ζητήσει και η Αθήνα, προκειμένου να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια


