Κοροναϊός – Ισπανία : Εντολή για μειώσεις 50% στα ενοίκια επιχειρήσεων που έχουν πληγεί
Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας έδωσε εντολή για μείωση των ενοικίων κατά 50% σε επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια, τα οποία υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί προηγούμενη συμφωνία μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας έδωσε εντολή για μείωση των ενοικίων κατά 50% σε επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια, τα οποία υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί προηγούμενη συμφωνία μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
Το διάταγμα, που εγκρίθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση, στοχεύει να βοηθήσει επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων αιθουσών μπίνγκο, καζίνο και ινστιτούτων αισθητικής, που έκλεισαν στην περιοχή από την Παρασκευή για τουλάχιστον 15 ημέρες, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα νέου κορονοϊού.
Η Καταλονία είναι, μετά τη Μαδρίτη, η δεύτερη πλέον πληγείσα κοινότητα από την επιδημία Covid-19 στην Ισπανία.
Μείωση 50% του ενοικίου
Το διάταγμα ορίζει ότι εάν σε έναν μήνα οι ενοικιαστές δεν έλθουν σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να τους μειώσουν το μηνιαίο ενοίκιό τους, τότε το ενοίκιο θα μειώνεται αυτόματα κατά 50% από την ημέρα που ο ενοικιαστής έκανε γνωστή την επιθυμία του να διαπραγματευτεί, εξήγησε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου της καταλανικής κυβέρνησης Μαριτσέλ Μπούντο.
Η μείωση θα ισχύει για όσο διάστημα η επιχείρηση υποχρεούται να παραμείνει κλειστή, λόγω της υγειονομικής κρίσης.
«Ο στόχος είναι να αποφύγουμε το κλείσιμο επιχειρήσεων, την απώλεια θέσεων εργασίας και τις δικαστικές μάχες», επισήμανε η Μπούντο, που πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βοηθήσει εντέλει τους ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί από τη μείωση των ενοικίων.
Οι επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοικτές, αλλά υποχρεώθηκαν να μειώσουν τη επιτρεπόμενη πληρότητά τους, θα έχουν μείωση ενοικίου με το ίδιο ποσοστό με το οποίο αναγκάστηκαν να περιορίσουν τη χωρητικότητά τους, όπως 50% για γυμναστήρια και 70% για τα καταστήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις
- Πρόεδρός Παρτιζάν: «Το πρόβλημα λέγεται Τζαμπάρι Πάρκερ – Δεν ζήτησα να πουληθεί ο Νιλικίνα»
- Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρη ναυτικού αποκλεισμού της Κούβας στις εισαγωγές πετρελαίου
- Από την άρνηση στην αποδοχή: Η Ευρώπη πενθεί το ΝΑΤΟ – Και έχει περάσει όλα τα στάδια
- Καιρός: Έρχονται αφρικάνικη σκόνη και λασποβροχές – Χιόνια στα ορεινά και 20άρια στα πεδινά








