Κοροναϊός : Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στη Ελλάδα – Εξι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
Στους 476 έφτασαν οι νεκροί από κοροναϊό στη χώρα μας.
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κοροναϊό στη χώρα μας καθώς έξι ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους τη τελευταίες ώρες.
Ειδικότερα, την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.
Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη μάχη στο Θριάσιο.
Στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, καθώς και δυο άνδρες 69 ετών που νοσηλευόταν σε νοσοκομεία της Αττικής.
Στους 476 έφτασαν οι νεκροί από κοροναϊό στη χώρα μας.
Σταθερά πάνω από 400 κρούσματα ημερησίως
Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο ΕΟΔΥ 436 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες, ενώ 3.404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025



