Γαλλία: Το γενικευμένο lockdown δεν μπορεί να αποκλειστεί
«Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται δεδομένης της κατάστασης στα νοσοκομεία μας», προειδοποίησε ο γάλλος πρωθυπουργός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης
Το γενικευμένο lockown πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο France Info, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιβολής τοπικών lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19.
«Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται δεδομένης της κατάστασης στα νοσοκομεία μας», προειδοποίησε ο γάλλος πρωθυπουργός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
«Σήμερα, ζητώ μετ΄επιτάσεως από τους Γάλλους μία πράξη αλληλεγγύης: απέναντι στους πλέον ευάλωτους συμπατριώτες μας, φυσικά, αλλά επίσης απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές και στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων», είπε.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι μία νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορονοϊού θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς



