Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για δυο υποψήφιους προέδρους της Λευκορωσίας
Η Λευκορωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο λόγω διακρατικής συμφωνίας έχει ισχύ και στη Ρωσία, για δυο υποψήφιους προέδρους, την Σβετλάνα Τιχανόφκσαγια και τον Βαλέρι Τσεπκάλο
Η πρώην υποψήφια για την προεδρία στη Λευκορωσία και ηγέτιδα στη λευκορωσική αντιπολίτευση Σβετλάνα Τιχανόφκσαγια θεωρείται πλέον καταζητούμενη και στη Ρωσία καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον της που αφορά και την επικράτεια της Ρωσίας.
Αυτό συνάγεται από την βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία αναφέρεται: «Λόγος αναζήτησης: καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα», μεταδίδει το πρακτορείου TASS.
Διακρατική συμφωνία
Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αστυνομίας, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, για την Τιχανόφσκαγια έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της στην Λευκορωσία, αλλά το ένταλμα αυτό ισχύει και για την Ρωσία καθώς υπάρχει αντίστοιχη διακρατική συμφωνία στο ζήτημα αυτό.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι κατά της Τιχανόφσκαγια δεν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Νωρίτερα ένταλμα σύλληψης με ισχύ στην Ρωσία είχε εκδοθεί και για τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία στην Λευκορωσίας, και πρώην διευθυντής του Τεχνολογικού πάρκου υψηλής τεχνολογίας Βαλέρι Τσεπκάλο.
- Ρωσία: Έξι χρόνια κάθειρξης στον επικεφαλής κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς
- Τι γνωρίζουμε για το χριστουγεννιάτικο χτύπημα του Τραμπ σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στη Νιγηρία
- Ολυμπιακός: Ψάχνει μεγάλο διπλό στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους
- Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι «τι θέλει ο λαός», αλλά ποιες επιλογές του προσφέρονται
- Καλύτερη ζωή: Τα δύο μυστικά για να την πετύχουμε
- Ο Άσαντ από τη «Ρωσία με Αγάπη»: Η παραδεισένια ζωή ενός έκπτωτου δικτάτορα






