Καστελλόριζο: Πέντε ημέρες πήρε στον Τσαβούσογλου για να καταδικάσει τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων»
Με ένα λιτό σχόλιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελλόριζο το Σάββατο.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων».
«Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες» αρκέστηκε να προσθέσει.
Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη κίνηση στην οποία προέβησαν έλληνες εθνικιστές στη Θεσσαλονίκη, καίγοντας τουρκική σημαία, η Αθήνα προέβη αμέσως σε επίσημη καταδίκη μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόσες ημέρες η Άγκυρα τηρούσε σιγή ιχθύος για το περιστατικό στο Καστελλόριζο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Τσαβούσογλου
«Ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι στη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι στη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη βασική στάση. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό για τη δική μας σημαία».
- Λαμία: Στα δικαστήρια η αγρότισσα που συνελήφθη για βίντεο στο Tik Tok – Τι ισχυρίζεται
- Ευρώπη: Το κέντρο δίνει τη θέση του στην ακροδεξιά
- Αγρότες: Έφτασαν τα τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Η ΑΕΚ κλείδωσε πρόκριση και εκτόξευσε τις πιθανότητές της για top-8 (pic)
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»


