Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα – Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα – Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σφοδρή είναι η αντίδραση της Αθήνας απέναντι στην απαράδεκτη τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο, όπου τούρκοι εθνικιστές έριξαν κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο πάνω από το λιμάνι του νησιού

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η προσβολή προς την ελληνική σημαία στον βράχο πάνω από τον οικισμό του Καστελλορίζου, που βάφτηκε στο χρώμα της τουρκικής σημαίας, αλλά και της πτήσης drone για μισή ώρα πάνω από το ακριτικό νησί, κατά τη διάρκεια της οποίας από τα μεγάφωνα που έφερε, ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας και οθωμανικά εμβατήρια.

Απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η τουρκική ιστοσελίδα «Καράρ» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η ενέργεια έγινε από ομάδα τούρκων μηχανικών σε αντίποινα για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη.

Επανεμφάνιση του Oruc Reis

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 482 χρόνων από την νίκη στη ναυμαχία της Πρέβεζας, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επαίρεται για την ύπαρξη του ηρωικού, όπως το αποκαλεί, τουρκικού πολεμικού ναυτικού επί… 939 χρόνια, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο συνδυάζονται Οθωμανοί κουρσάροι και το ερευνητικό Oruc Reis με τη συνοδεία του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο άλλων εορτασμών για τα 33 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενός οργανισμού που σκοπό έχει την ανάπτυξη της εγχώριας στρατιωτικής βιομηχανίας, το σχετικό βίντεο ξεκινά με την εισβολή στην Κύπρο.

Παραμένουν σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μπροστά στον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα που μας έρχεται την συνεκπαίδευση με τα μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νοτιοανατολικά της Κρήτης σε τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερο βαθμό πολυπλοκότητας και δυσκολίας σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Η Ελλάδα ευθύνεται για την ένταση»

Ο σουλτάνος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, έστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, πλην της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η επιστολή, έκτασης τριών σελίδων, διαβιβάσθηκε από τον τούρκο πρόεδρο την παραμονή του αναβληθέντος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ερντογάν αναπτύσσει το γνωστό αφήγημα του για την Ανατολική Μεσόγειο, επιτίθεται κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας, τις οποίες θεωρεί ως υπεύθυνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024