Σκρέκας στο MEGA : Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αποζημιώσει έγκαιρα τους αγρότες
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για έναν αγώνα που κάνει κλιμάκιο της κυβέρνησης να εκτιμήσει τις ζημιές μαζί με συνεργεία του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν τα προσεχή βήματα
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων όπου βρίσκεται, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στις καλλιέργειες που καταστράφηκαν στη Θεσσαλία και τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι αγρότες από την κυβέρνηση.
Με εντολή του πρωθυπουργού μετέβη στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, μία από τις πληγείσες περιοχές, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα, για τις δεκάδες χιλιάδες στρέμματα που καταστράφηκαν στη Στερεά Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα στηρίξει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους καλλιεργητές, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε:
«Ζήσαμε ένα φαινόμενο μοναδικό σε σφοδρότητα και ένταση. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένων καλλιεργημένων εκτάσεων, βαμβάκια, καλαμπόκια, οπωροκηπευτικά. Πέτυχε τους αγρότες λίγο πριν την συγκομιδή».
Όσο για την επόμενη ημέρα ο υφυπουργός έκανε λόγο για έναν αγώνα που κάνει κλιμάκιο της κυβέρνησης να εκτιμήσει τις ζημιές μαζί με συνεργεία του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν τα προσεχή βήματα.
«Στόχος και βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποζημιώσουμε έγκαιρα τους αγρότες» υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε δε στην απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός για τον αγροτικό τομέα ήδη από το Σάββατο.
«Θα στηρίξει οικονομικά τον ΕΛΓΑ, το αποθεματικό, ώστε να έχει τη δυνατότητα και να μπορέσει να προχωρήσει σε αποζημιώσεις».
Σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες προκειμένου να αποζημιωθούν, ο κ. Σκρέκας τόνισε τα εξής:
«Όλοι οι δήμοι έχουν έναν ανταποκριτή του ΕΛΓΑ. Πρέπει οι δήμαρχοι αύριο να κάνουν την αναγγελία ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ. Αμέσως μετά έχει τη δυνατότητα ο αγρότης να κάνει τη δήλωση ζημιάς» εξήγησε.
Κλείνοντας, μίλησε για το «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης αγροπεριβαλλοντικών υποδομών» που είναι στα σκαριά από το κυβερνητικό επιτελείο, ώστε να συλλέγουμε το νερό που μας πνίγει κάποιες φορές και λείπει κάποιες άλλες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταστροφών, αμέσως να δοθούν οι αποζημιώσεις.
Σημείωσε μάλιστα ότι «για ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους πληγέντες μέσα από άλλες κρατικές ενισχύσεις».
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442