Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πορτοκαλί συναγερμός στην Αττική - Η «ακτινογραφία» των μέτρων

Κοροναϊός : Πορτοκαλί συναγερμός στην Αττική – Η «ακτινογραφία» των μέτρων

Στον προθάλαμο του lockdown βρίσκεται η Αττική καθώς μόλις δυο 24ωρα από την ανακοίνωση εφαρμογής περιορισμών στην πρωτεύουσα, το σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν χθες οι λοιμωξιολόγοι στο Μέγαρο Μαξίμου, οδήγησε σε νέα μέτρα. Τα μέτρα κλείδωσαν με οριζόντια εφαρμογή από μεθαύριο Δευτέρα

Στον προθάλαμο του lockdown βρίσκεται η Αττική καθώς μόλις δυο 24ωρα από την ανακοίνωση εφαρμογής περιορισμών στην πρωτεύουσα, το σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν χθες οι λοιμωξιολόγοι στο Μέγαρο Μαξίμου, οδήγησε σε νέα μέτρα. Τα μέτρα κλείδωσαν με οριζόντια εφαρμογή από μεθαύριο Δευτέρα.

Το πορτοκαλί χρώμα για την Αττική που έδειξε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο χάρτη των θετικών κρουσμάτων κοροναϊού σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Με το ενδεχόμενο ενός lockdown να πλησιάζει απειλητικά για το Λεκανοπέδιο, ο Πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τη Δευτέρα επιβάλλεται υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με την προσέλευση να γίνεται σε τρία κύματα για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε τέσσερα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Από τη Δευτέρα και για τις επόμενες 15 ημέρες αναστέλλονται και όλες οι συναυλίες είτε σε ανοιχτοιύς είτε σε κλειστούς χώρους, κλείνουν οι αίθουσες των κινηματογράφων, ορίζεται ως ανώτατο όριο τα 20 άτομα για κοινωνικές εκδηλώσεις και τελετές, ενώ απευθύνεται και σύσταση τους ηλικιωμένους να περιορίσουν στις απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.

Πλέον όσοι εντοπίζονται θετικοί στον κοροναϊό θα οδηγούνται υποχρεωτικά σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος προτείνει μοντέλο Ιρλανδίας για να μην ακολουθεί η αντίδραση της πολιτείας την εξέλιξη της πανδημίας.

«Χρειάζεται πρόγραμμα, παρακολούθηση, δυνατότητα πρόβλεψης των εξελίξεων και λήψη οριζόντιων μέτρων δημόσιας υγείας, όταν χρειάζονται, χωρίς εξαιρέσεις. Έτσι θα αποφύγουμε ένα νέο καθολικό lockdown».

Για ευχολόγια του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και απουσία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ, των ΜΜΜ και προστασίας των εργαζομένων.

«Κάθε μέρα που περνάει, το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία και απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» είπε ο  Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος.

«Κύριε Μητσοτάκη πληρώνουμε την αδράνεια, τα συνεχή λάθη και τις παλινωδίες της Κυβέρνησής σας όλο το καλοκαίρι» ήταν η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Κρίσιμος παράγοντας για τη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων είναι και ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κοροναϊό που σήμερα καταλαμβάνουν το 30% των κλινών στα νοσοκομεία της Αττικής.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024