Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την πορεία του φονικού κυκλώνα

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την πορεία του φονικού κυκλώνα.

Τεράστια καταστροφή από το πέρασμα του Ιανού έχει υποστεί το Μουζάκι Καρδίτσας. Με το πρώτο φως της ημέρας το χωριό μετράει τις πληγές του, οι οποίες -σύμφωνα με τοπικούς φορείς- είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο είχαμε στην περιοχή συνδυασμό του βαρομετρικού χαμηλού στα νότια του Ιονίου, με βοριάδες που έπνεαν στο Αιγαίο, η σύγκρουση των ανέμων έφερε ισχυρές καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην περιοχή της Αττικής τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν το απόγευμα του Σαββάτου. Τα προγνωστικά στοιχεία έπεσαν έξω πάντως καθώς έδιναν την σύγκρουση των ανέμων πάνω από το λεκανοπέδιο.

Ο μετεωρολόγος του MEGA προσοχή στις εξής περιοχές: ανατολική Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στην Αργολίδα, αλλά και στα νοτιοανατολικά όπως στη Λακωνία και στα ανατολικότερα τμήματα της Αρκαδίας, όπου αναμένονται μπόρες και καταιγίδες.

Το φαινόμενο θα εξασθενήσει αργά το βράδυ, από τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια θα αποτελέσει παρελθόν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr