Pole position και στη Μόντσα ο ασταμάτητος Χάμιλτον
Συνεχίζει να κάνει πλάκα ο Λιούις Χάμιλτον που κατέκτησε την pole position και στη Μόντσα. Ο Βρετανός με απίθανο χρόνο άφησε πίσω του τον Μπότας και τρίτο τον επίσης εκπληκτικό Σάινθ. Τραγωδία για ακόμη μία φορά η Ferrari.
Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ασταμάτητος (και) φέτος και πήρε ακόμη μία pole position, αυτή τη φορά στη Μόντσα.
Ο Βρετανός, έξι φορές πρωταθλητής, πανηγύρισε την 94η pole της καριέρας του αφήνοντας πίσω του τον Βαλτέρι Μπότας και τρίτο τον Κάρλος Σάινθ που πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια για ακόμη μία φορά.
Έτσι η Mercedes είναι έτοιμη να πανηγυρίσει στοα αυριανό GP ακόμη μία νίκη με τον Χάμιλτον να πλησιάζει ακόμη περισσότερο τον τίτλο.
Τραγική ήταν για ακόμη μία φορά η Ferrari και μάλιστα μέσα στο σπίτι της. Η Scuderia βρέθηκε στη 13η και 17η θέση (Λεκλέρκ και Φέτελ αντίστοιχα) σκορπώντας ξανά απογοήτευση και προβληματισμό στους φίλους της.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πέρεζ, Φερστάπεν, Νόρις, Ρικιάρντο, Στρολ, Αλμπον και Γκασλί.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.