ΗΠΑ : Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης πιέσεων και στην Alibaba
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν υπάρχουν άλλες συγκεκριμένες εταιρείες που ανήκουν στην Κίνα και μελετά την απαγόρευσή τους, όπως η Alibaba, ο Τραμπ απάντησε:
«Λοιπόν, εξετάζουμε και άλλα πράγματα, ναι».
Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις σε κινεζικές εταιρείες, όπως την εφαρμογή για μικρά βίντεο TikTok, που δεσμεύτηκε να απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν την Παρασκευή την κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance να εκποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις της TikTok εντός 90 ημερών, με γνώμονα τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.
Ο Τραμπ, ο οποίος ανήγαγε τη μεταβολή της εμπορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα σε κεντρικό θέμα της προεδρίας του, αφενός μεν έχει επικρίνει έντονα την Κίνα, αφετέρου δε επικροτεί τις αγορές γεωργικών προϊόντων όπως η σόγια και το καλαμπόκι από το Πεκίνο, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Κρήτη: Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών επενδυτών
- Πέθανε η ηθοποιός Μάγδα Λέκκα
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ποιοι υπουργοί θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη στην Τουρκία
- Μακρόν: Θέλει «να οργανώσει» με τους Ευρωπαίους διάλογο με τον Πούτιν χωρίς «υπερβολικά πολλούς συνομιλητές»
- Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το Final-4 της Euroleague
- Η σημασία της αγροτικής οδοποιίας για τους δήμους με πρωτογενή παραγωγή



