Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο – Τρεις εμπλοκές
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και από αέρος
Έντονη ήταν για ακόμη μια ημέρα η παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.
Παράλληλα, με τις συνεχείς προκλήσεις από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώθηκαν νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Συγκεκριμένα, 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τρεις εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.
Από τις 45 παραβιάσεις, οι 35 έγιναν από τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 που πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν, επίσης, και σε εννιά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
- Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας: Καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας και Αττική Οδό
- Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι εξελίξεις
- Super League: Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα play-οff
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο


