Νέα επικοινωνία Δένδια – Μπορέλ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Τις διπλωματικές κινήσεις της για αντιμετώπιση και προτροπή της τουρκικής προκλητικότητας συνεχίζει η Αθήνα
Τις διπλωματικές κινήσεις της για αντιμετώπιση και προτροπή της τουρκικής προκλητικότητας συνεχίζει η Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Δένδια στο Twitter, στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρωπαϊκά θέματα.
Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα
Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, μετά τη συνάντησή του με τη βουλγάρα ομόλογό του στην Αθήνα.
Όπως είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, η χώρα μας δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ήθελα να καταστήσω στην κ. Ζαχαρίεβα, όπως και σε όλους τους άλλους συνομιλητές μου, απολύτως σαφή την ελληνική θέση στο ζήτημα αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός επισήμανε ότι η συζήτηση με την ομόλογό του επικεντρώθηκε στην συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Συμπληρώθηκε το παζλ: Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]



