Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Αγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα»

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Αγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα»

Όπως είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, η χώρα μας δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα εν μέσω κλιμάκωσης έστειλε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τη βουλγάρα ομόλογό του στην Αθήνα.

Όπως είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, η χώρα μας δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ήθελα να καταστήσω στην κ. Ζαχαρίεβα, όπως και σε όλους τους άλλους συνομιλητές μου, απολύτως σαφή την ελληνική θέση στο ζήτημα αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η συζήτηση με την ομόλογό του επικεντρώθηκε στην συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Μιλήσαμε για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας παντού στην περιφέρειά της. Απέναντι στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ» είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά της, η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Βουλγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024