![Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα – Πού θα χτυπήσουν τα 40αρια [χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/07/ImgSrc-2020-07-27T154513.979.jpg)
Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα – Πού θα χτυπήσουν τα 40αρια [χάρτες]
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε [ολη τη χώρα με τον Αύγουστο να κάνει ποδαρικό με 4οαρια.
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα με τον Αύγουστο να κάνει ποδαρικό με 4οαρια.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο.
Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.
Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι αέριες μάζες σε ύψος περίπου 1500 μέτρων την Τρίτη 28/07 και το Σάββατο 01/08 και πιο συγκεκριμένα η απόκλιση των θερμοκρασιών τους από τις κανονικές για την εποχή τιμές τους. Με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές αέριες μάζες. Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά την Τρίτη 28/07 και 6 με 7 βαθμούς πάνω από αυτά το Σάββατο 01/08.
- Δένδιας: Στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο ο ΥΠΕΘΑ
- Αποθέωση Γκουαρδιόλα για τον Σερκί: «Από τους πιο ταλαντούχους που έχω δει»
- Πειραιάς: Ανήλικοι πέταξαν κροτίδα μέσα σε λεωφορείο – Μία σύλληψη
- Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για πολλές παραβιάσεις της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός
- Tesla FSD: Πρώτη άδεια για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση» σε ευρωπαϊκή χώρα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]



