Αγία Σοφία : Πανηγυρισμοί από φανατικούς μουσουλμάνους για την απόφαση του ΣτΕ
Πανικός επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη με φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί, με σκοπό να πανηγυρίσουν την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για μετατροπή της σε τζαμί
Πανικός επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη με φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί, με σκοπό να πανηγυρίσουν την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για μετατροπή της σε τζαμί.
Την ίδια στιγμή, η απόφαση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με συνεχείς μεταδόσεις.
«Μετά από 86 χρόνια θα μπορέσουμε πάλι να κάνουμε προσευχή στην Αγία Σοφία», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε, στις 20:53, θα απευθύνει διάγγελμα στους τούρκους πόλιτες ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Άνοιξε ο δρόμος για μετατροπή της σε τζαμί
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας είχε αποφασίσει, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε το δρόμο για τη μετατροπή της σε τζαμί.
Σημειώνεται ότι το ΣτΕ της Τουρκίας δίνει 30 ημέρες προθεσμία κατά τις οποίες πρέπει να ληφθούν οι διοικητικές αποφάσεις που θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Η τουρκική προεδρία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το επιθυμεί.
- Πώς μπορούν να παραχθούν περισσότερα τρόφιμα – Μια έξυπνη ιδέα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Σούπερ επένδυση Νο 2
- Starlink: Δωρεάν πρόσβαση στο Ιράν προσφέρει ο Μασκ
- Με αιχμές για κακή οικονομική διαχείριση το μέιλ του Συλλόγου για την παραίτηση Καρυστιανού – Ζητά επιστροφή τραπεζικών καρτών
- Ρωσικά «μυστήρια» στην Κύπρο
- Ινδία: Επιχείρηση εντοπισμού άγριου ελέφαντα που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς
