Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για Αγία Σοφία: «Να προφυλάξουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη»

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για Αγία Σοφία: «Να προφυλάξουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη»

«Αυτό που πράττει ο Ερντογάν είναι βεβαίως και για εσωτερική κατανάλωση και για άλλους σκοπούς. Το τέλος είναι αυτό που θα έχει σημασία, καθώς πλέον θα βλέπουν την Τουρκία υπό γωνίαν».

«Δεν επιθυμούσα να έχω τέτοια επικοινωνία γιατί οι Τούρκοι παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατοικεί στην Τουρκία και ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμη και το ροχαλητό του ενοχλεί τους Τούρκους. Γι αυτό πρέπει να κρατήσουμε κάπως σε απόσταση τον Πατριάρχη και να μην τον βάλουμε σε δύσκολες περιστάσεις. Είναι λεπτή αυτή η κατάσταση και δεν πρέπει να τον εμπλέξουμε σε αυτά. Έχουμε πλήρη επίγνωση της αποστολής του, ο ίδιος έδωσε μια άποψη για την Αγία Σοφία και καλό είναι να μείνουμε μέχρι εδώ. Τι θα πούμε εμείς είναι θέμα δικό μας, αλλά δεν πρέπει να μπλέξουμε κατ’ ουδένα λόγο τον Οικουμενικό Πατριάρχη». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/07) ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά το πέρας συνάντησης που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, με αφορμή την πρωτοβουλία του κινήματος για συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία και ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ζήτημα αυτό. Επισήμανε ότι το να μην επικοινωνήσει μαζί του γι αυτό το θέμα ήταν επιλογή, ενώ μίλησε για την ενέργεια της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, που αφορά όπως είπε ένα μνημείο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και δεν το σέβονται οι ίδιοι.

«Αυτό που πράττει ο Ερντογάν είναι βεβαίως και για εσωτερική κατανάλωση και για άλλους σκοπούς. Το τέλος είναι αυτό που θα έχει σημασία, καθώς πλέον θα βλέπουν την Τουρκία υπό γωνίαν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για παράνομη και καταδικαστέα ενέργεια στην οποία όλος ο ευρύτερος Ελληνισμός έχει καθήκον να αντιδράσει.

Στο ερώτημα αν θεωρεί αρκετό αυτό το εργαλείο της συλλογής υπογραφών ή αν χρειάζονται και πολιτικές αποφάσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Οι πολιτικές αποφάσεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι δεδομένες. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια και πρέπει να καταδικαστεί με κάθε τρόπο σε πολιτικό επίπεδο. Η αντίδραση του κόσμου είναι άλλο πράγμα και γι αυτό έχουμε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία για να καλέσουμε όλους τους πολίτες να τοποθετηθούν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024