Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Σε ειδικές δράσεις και ανάπτυξη αυξημένων μέτρων για το χρονικό διάστημα εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου 2020, προχωρά η ΕΛΑΣ, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών
Σε ειδικές δράσεις και ανάπτυξη αυξημένων μέτρων για το χρονικό διάστημα εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου 2020, προχωρά η ΕΛΑΣ, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
-Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί).
-Εγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
-Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που είαι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
- Super League: Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός – Το υπόλοιπο πρόγραμμα
- Πόλεμος των influencer στο Ντουμπάι – «Φτωχομπινέδες, αχάριστοι» όσοι δεν βλέπουν τον πόλεμο ως χρήμα
- ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Πάρτι… ανανέωσης ο Ελ Κααμπί και στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Νίκη 6άδας το Περιστέρι Betsson στο Μαρούσι (84-61) – Επιβλητικός ο Προμηθέας στη Μύκονο (99-89)


