Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος
Την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα η Εκκλησία θυμάται τη συνάντηση του Ιησού Χριστού με μία γυναίκα από την πόλη της Σαμάρειας
Την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα η Εκκλησία θυμάται τη συνάντηση του Ιησού Χριστού με μία γυναίκα από την πόλη της Σαμάρειας.
Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Ιωάννη (δ’, 5 – 42), ο Ιησούς, κατά τη μετάβασή του από την Ιουδαία στη Γαλιλαία, συναντήθηκε με τη Σαμαρείτιδα στην πόλη Σιχάρ, κοντά στο πηγάδι του Ιακώβ, όπου στάθηκε για να ξεδιψάσει.
Ο Ιησούς τής ζήτησε νερό και στη συνέχεια, αφού της αποκάλυψε την ιδιότητά του, της εξήγησε τη διδασκαλία του.
Η γυναίκα πίστεψε και βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Φωτεινή.
Την εποχή του Χριστού οι Σαμαρείτες, που ήταν ειδωλολάτρες, βρίσκονταν σε οξεία διαμάχη με τους Ιουδαίους.
Ο Ιησούς είχε απαγορεύσει αρχικά στους μαθητές του να επισκέπτονται τη Σαμάρεια, αλλά στη συνέχεια δε δίστασε να προσηλυτίσει τους Σαμαρείτες, αρχής γενομένης από τη γυναίκα του Ευαγγελίου.
(Πηγή πληροφοριών: sansimera.gr)
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]


