Διευκρινίσεις για τη μεταγωγή του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη μετά το σάλο
Για λόγους «ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού» και «στο πλαίσιο προστασίας από τον κοροναϊό», έγινε η μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τις έντονες αντιδράσεις. Υποστηρίζει δε ότι «ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του»
Για λόγους «ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού» και «στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό», έγινε η μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη μετακίνηση του κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών.
Το υπουργείο υποστηρίζει δε ότι «ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα».
Σημειώνεται ότι ο Δημάκης ο οποίος έχει προκαλέσει την εντύπωση της κοινής γνώμης με την πρόοδο στις πανεπιστημιακές σπουδές του μέσα από τις φυλακές, κάνει απεργία πείνας και δίψας, μετά την απομάκρυνση του από τον Κορυδαλλό, καθώς συμμετείχε σε διαμαρτυρία με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κοροναϊού.
«Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασία του Πολίτη που δίνει διευκρινίσεις για την υπόθεση, αναφέρει:
«Ο Βασίλειος Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19).
Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο εξαιτίας του COVID-19 έχουν ανασταλεί και οι κάθε τύπου εξετάσεις εκ του σύνεγγυς σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Ταυτόχρονα, οι σπουδές του Βασίλειου Δημάκη στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ δεν διακόπτονται, καθότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συγκρατούμενών του.
Ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα.
Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών».
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει