Μπορεί η εικόνα στην Ελλάδα εξαιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο η κυβέρνηση χτυπάει καθημερινά «καμπανάκι» σημειώνοντας ότι αν υπάρξει χαλάρωση τότε η χώρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα και οι θυσίες που έχουν γίνει θα πάνε χαμένες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη -εάν απαιτηθεί- να ενεργοποιήσει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα.

«Πηγαίνουμε μέρα – μέρα»

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο σενάριο. «Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πώς εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίζουμε ό,τι χρειάζεται.

Σε ό,τι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τους φόβους για συγκεντρώσεις πιστών έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την αστυνομία, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος».

«Βασιζόμαστε στην πειθώ. Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι» πρόσθεσε.