Συγκλονίζουν οι σκηνές από το νοσοκομείο «Σωτηρία», εκεί όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζονται με αυταπάρνηση στις ΜΕΘ, ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς με κοροναϊό.

Ο Alpha μπήκε στο νοσοκομείο και κατέγραψε συγκλονιστικές στιγμές.

Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς, καθώς ελέγχουν τους αναπνευστήρες. Μιλούν ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν.

Νοσοκόμες ζητούν από ηλικιωμένους ασθενείς να σφίξουν το χέρι τους, ως σημάδι ζωντάνιας και δύναμης. «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Προσπάθησε, προσπάθησε» ακούγεται να λέει γιατρός σε ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας» ομολογεί η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας και περιγράφοντας ένα περιστατικό με ασθενή.

«Ένας από τους ασθενείς μας ήταν άσχημα, μάλλον δεν θα τα καταφέρει, ενημερώθηκε και η οικογένεια ότι δεν θα τα καταφέρει και ζήτησαν να του ανοίξουν το παράθυρο. Ήρθαν και του έπαιξαν από κάτω την αγαπημένη του μαντολινάτα».

Δείτε το ρεπορτάζ:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο