Κοροναϊός : Απομόνωση μέχρι και το τέλος του έτους για τους ηλικιωμένους, προτείνει η Κομισιόν
Έκκληση στους ηλικιωμένους της Ευρώπης να παραμείνουν στο σπίτι και σε απομόνωση, απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού στη Γηραιά Ήπειρο
Έκκληση στους ηλικιωμένους της Ευρώπης να παραμείνουν στο σπίτι και σε απομόνωση, απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού στη Γηραιά Ήπειρο.
«Ξέρω ότι είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι ένα βάρος, αλλά πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild».
Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι θα απολαύσουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων νωρίτερα από ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας».
Το ζήτημα του εμβολίου
Επιπλέον, ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα του εμβολίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποιο ευρωπαϊκό εργαστήριο θα βρει σύντομα τη λύση.
«Χωρίς εμβόλιο, θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές με τους ηλικιωμένους» επανέλαβε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Και κατέληξε: «Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής».
- Εθνική Τράπεζα: Τα… μαζεύει για τη χρέωση 0,80 ευρώ σε λογαριασμό – Το μήνυμα σε πελάτες
- Έτσι η Eurovision γίνεται παγκόσμια γεωπολιτική υπερδύναμη – Καναδάς και Ασία τα μεγάλα στοιχήματα
- Τελικός FA Cup: Σύγκρουση Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, θέλουν την κούπα για διαφορετικούς λόγους
- Διπλωματία και πολιτική σκοπιμότητα – Η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν και το casus belli
- Σκύλος: Τα ψυχικά και σωματικά του όρια
- Το «Μητσοτάκης ή χάος» επανέφερε ο πρωθυπουργός – Ομιλίες κορυφαίων στελεχών στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ




