Κοροναϊος : Πότε θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Καθηγητής του ΜΙΤ εξηγεί
Για το θέμα που βρίσκεται στο μυαλό όλων, δηλαδή την επιστροφή στην κανονικότητα και το πότε θα αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, μίλησε ο έλληνας καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης
Για το θέμα που βρίσκεται στο μυαλό όλων, δηλαδή την επιστροφή στην κανονικότητα και το πότε θα αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, μίλησε ο έλληνας καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης.
Σύμφωνα με τον κ. Κέλλη «ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Ακόμα δεν άρχισε», ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κοροναϊού.
Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εξήρε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, που «μίλησε με τους ειδικούς και ακολούθησε πιστά τα μέτρα έγκαιρα».
Η επιστροφή στην κανονικότητα
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τρία πράγματα χρειάζεται να έχουμε για να μπορέσουμε σταδιακά και με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.
- Διαγνωστικά τεστ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει τον ιό
- Τεστ που δείχνουν αν έχεις αντισώματα για τον ιό
- Μάσκες για όλους για να μειωθεί η μετάδοση
«Δεν είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα η άρση των μέτρων» τόνισε ο κ. Κέλλης, καθώς δεν έχουμε ακόμη τα απαραίτητα όπλα για τη μάχη με τον ιό.
Τα όπλα αυτά είναι:
- Εμβόλιο, το οποίο όμως θα αργήσει να κυκλοφορήσει
- Φάρμακα, τα οποία ήδη δοκιμάζονται και θα έρθουν πιο γρήγορα
- Αναπνευστήρες, μάσκες, κλίνες αρκετές για τον πληθυσμό
«Θα επανέλθουμε όταν θα υπάρχουν όλα αυτά» επεσήμανε ο καθηγητής.
«Να γυρίσουμε σταδιακά πρώτα με τους πιο νέους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξει και η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία στην εργασία και στην εκπαίδευση» κατέληξε ο καθηγητής.
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442