Η Ουγγαρία μιλά για «κυνήγι μαγισσών» από τους επικριτές της
Για «κυνήγι μαγισσών» και «εκστρατεία δυσφήμισης» μιλά η Ουγγαρία απέναντι στις επικρίσεις για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων.
Η Βουδαπέστη κατήγγειλε σήμερα ένα «κυνήγι μαγισσών» και μια «εκστρατεία δυσφήμισης», απέναντι στις κριτικές που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από ορισμένα κράτη μέλη για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, μέτρων που δίνουν απεριόριστες εξουσίες στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.
Νωρίτερα σήμερα, σε νέα της παρέμβαση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε «ιδιαιτέρως ανήσυχη» για την κατάσταση στην Ουγγαρία.
«(…) Είμαστε στόχος σε ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών και σε μια συντονισμένη εκστρατεία δυσφήμισης από μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς σε βίντεο που ανάρτησε στο twitter.
- Συνταγή: Μπισκότα καρότου
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο



