Κοροναϊός: 812 νεκροί σε μια μέρα στην Ισπανία
Η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να θερίζει την Ισπανία μέρα με τη μέρα με τον αριθμό των νεκρών να συνιστά μια ανείπωτη τραγωδία
Στην Ισπανία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα σε 85.195 από 78.797 την Κυριακή, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας, καθώς τα κρούσματα συνολικά ξεπέρασαν στον αριθμό αυτά της Κίνας, που ήταν 81.470.
Άλλοι 812 νέοι θάνατοι κατεγράφησαν σε μια ημέρα καθώς από τον συνολικό αριθμό των 6.528 νεκρών μέχρι χθες Κυριακή, σήμερα ανέρχονται σε 7.340 στο σύνολό τους.
Εθνικό πένθος
Στη Μαδρίτη, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισοί από τους συνολικούς θανάτους, οι σημαίες ανυψώθηκαν κατά το ήμισυ, καθώς οι αρχές κήρυξαν επίσημο πένθος.
Οι αρχές εντείνουν επίσης τα έκτακτα μέτρα προκειμένου να ανασχεθεί η περαιτέρω διασπορά της πανδημίας.
Στα «όριά του» το σύστημα υγείας
Μόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και άλλες βασικές βιομηχανίες υποχρεούνται να εργάζονται μέχρι το τέλος του Πάσχα, στα μέσα Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κληθεί να μειώσουν τις δραστηριότητές τους σε επίπεδο Σαββατοκύριακου.
Τουλάχιστον έξι από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας βρίσκονται στο όριο των κλινών ΜΕΘ και άλλες τρεις βρίσκονται κοντά στο να μην έχουν άλλη διαθεσιμότητα, ανέφεραν οι αρχές, ενώ συνεχίζεται η γρήγορη κατασκευή των νοσοκομείων.
Πηγή: haaretz.com, startribune.com
- Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]
- Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» Τσικνοπέμπτη στα εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως Πειραιά
- Εικόνες ισοδύναμες με λέξεις – Το περιοδικό Life και η πρωτοποριακή δύναμη του φωτορεπορτάζ
- Η Κίνα στην Αρκτική και ο λόγος που ανησυχεί η Δύση
- Νέα Αριστερά: Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Πέτη Πέρκα – Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
- Politico: Ο Μερτς λέει στους Γερμανούς να είναι εργατικοί σαν τους Έλληνες και όχι τεμπέληδες



