Κοροναϊός: Saint Laurent και Gucci παράγουν μάσκες στα ατελιέ τους
Διάσημοι οίκοι μόδας όπως οι Balenciaga, Gucci και Yves Saint Laurent, μετατρέπουν τα ατελιέ τους σε χώρους όπου θα παράγονται μάσκες και ιατρικές ρόμπες
Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη, μεσούσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο όμιλος Kering.
«Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στον οποίο ανήκουν οι δύο οίκοι.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Kering θα στείλει εντός των προσεχών ημερών στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας, τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία.
Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία.
Επίσης, ο Kering ανακοίνωσε ότι έκανε μια οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον κοροναϊό.
Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος ανταγωνιστής του ομίλου Kering, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH, άρχισε πριν από μια εβδομάδα την παρασκευή μεγάλης ποσότητας υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρεις από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία, όπου συνήθως παρασκευάζει τα αρώματα και τα καλλυντικά του,για τους οίκους Dior, Guerlain και Givenchy.
- Ρωσία: Γιατί η Μόσχα είναι απίθανο να αποδεχτεί το σχέδιο Ουάσινγκτον – Κιέβου για τον τερματισμό του πολέμου
- Λέρος: Ισχυρή χαλαζόπτωση στο νησί – Το «έστρωσε» ανήμερα των Χριστουγέννων
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»





