Ρουμανία : Το προσεχές διάστημα οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξάπλωση του κοροναϊού
Οι ρουμανικές Αρχές θεωρούν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα είναι σε θέση να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την κορύφωση του κοροναϊού στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Βίκτορ Κοστάκε
Οι ρουμανικές Αρχές θεωρούν ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα είναι σε θέση να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την κορύφωση του κοροναϊού στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Βίκτορ Κοστάκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Digi24.
«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε δέκα ημέρες σε αυτό το ερώτημα (για την κορύφωση του κοροναϊού). Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε την εξέλιξή του τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι έχουν τεθεί σε ισχύ προληπτικά μέτρα, όπως τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων και, παράλληλα, ενισχύουμε τα νοσοκομεία για να αυξήσουμε την ικανότητα να νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον COVID-19» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ένας από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τις εκτιμήσεις για την κορύφωση του κοροναϊού στη χώρα είναι η επιστροφή των Ρουμάνων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό, καθώς, όπως είπε ο κ. Κοστάκε, ποσοστό άνω του 80% των ασθενών προέρχεται κυρίως από όσους ήταν σε άλλες χώρες και επέστρεψαν στη Ρουμανία.
- Ο Τραμπ προσκάλεσε την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας στον Λευκό Οίκο
- Περού: 2 μουσικοί τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση κατά του συγκροτήματός τους στη διάρκεια συναυλίας
- Γάζα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν την απαγόρευση πρόσβασης ΜΚΟ από το Ισραήλ
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
