Κοροναϊός : Πληθαίνουν οι «φωνές» για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα πρέπει να αναβληθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σλοβενικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μπόγκνταν Γκάμπροβετς, στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων STA
Η παρέμβαση του Γκάμπροβτς είναι η τελευταία από μία αυξανόμενη διαμαρτυρία παγκοσμίως, που ζητά την αναστολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.
Παρά τις αναβολές των πρωταθλημάτων και των Προολυμπιακών τουρνουά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιμένει ότι δεν σκοπεύει να ακυρώσει τους Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο. Εκτός από άλλα πράγματα, οι αθλητές δεν προετοιμάζονται επί ίσοις όροις για τους Αγώνες», δήλωσε ο Γκάμνπροβετς.
Οι Σλοβένοι αθλητές δεν μπορούν να προετοιμαστούν σε ομάδες, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει κάθε μορφή κοινωνικοποίησης σε δημόσιους χώρους.
Η Σλοβενία, η οποία συνορεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, έχει μέχρι στιγμής 341 κρούσματα κορονοϊού και ένα θάνατο.
- Ιράν: Ο Τραμπ απειλεί να «ανατινάξει» το Νότιο Παρς εάν εξαπολυθεί νέα επίθεση σε εγκατάσταση ΥΦΑ του Κατάρ
- Βέροια: Αγριος ξυλοδαρμός 24χρονης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Δραματική έκκληση για πληροφορίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια

