
Συρία: Πόλη στο Ιντλίμπ ανακατέλαβε ο στρατός του Άσαντ με ρωσική συνδρομή
Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν σήμερα στην Σαρακέμπ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία την είχαν ανακαταλάβει
Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν σήμερα στην Σαρακέμπ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία την είχαν ανακαταλάβει.
Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο από το 2011) και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Με τη στήριξη της Άγκυρας, αντάρτες και τζιχαντιστές κατέλαβαν στις 27 Φεβρουαρίου τη Σαρακέμπ, δύο εβδομάδες αφότου είχε περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, η Δαμασκός ανέπτυξε το βράδυ της Κυριακής ενισχύσεις γύρω από την πόλη, μεταξύ των οποίων και μαχητές της Χεζμπολάχ, ενόψει της επίθεσης. Τουλάχιστον 23 αντάρτες και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη Σαρακέμπ», πρόσθεσε.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τους αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του φιλοτουρκικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του φιλοτουρκικού συνασπισμού ανταρτών, ο Νάτζι Μουστάφα, παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος κατέλαβαν «ένα μέρος» της πόλης αλλά ότι οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο της.
Εξάλλου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από την περασμένη Παρασκευή έχουν σκοτωθεί 90 Σύροι στρατιώτες και 10 μαχητές της Χεζμπολάχ σε βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Το συριακό καθεστώς δηλώνει “αποφασισμένο” να απωθήσει την επίθεση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία “και να βάλει τέλος σε κάθε ανάμιξη” της Άγκυρας, όπως ανέφερε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανιά: Στο νοσοκομείο φιλοξενούνται τα παιδιά της 25χρονης που κατηγορείται για κακοποίηση της 3χρονης κόρης της
- Δυνατό φιλικό στη Στοκχόλμη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σουηδία
- ΕΛΑΣ: Σε εκλογική διάταξη και ετοιμότητα για κάλπες τον Σεπτέμβρη – Συγκροτούνται κομματικά όργανα – Φρένο στους βιαστικούς
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα





