Διαψεύδει Βαρουφάκη ο Λόρδος Κινγκ : «Δεν μου έγινε πρόταση για την Τράπεζα της Ελλάδος»
Ο πρώην τσάρος της βρετανικής οικονομίας Μέρβιν Κινγκ διαψεύδει τις «αποκαλύψεις» του Γιάνη Βαρουφάκη
«Εκπληκτος» δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», ο πρώην τσάρος της βρετανικής οικονομίας λόρδος Μέρβιν Κινγκ, στο άκουσμα της πληροφορίας ότι το 2015 επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του… διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, εάν η χώρα μας έβγαινε από το ευρώ.
«Ουδέποτε δέχθηκα τέτοια πρόταση και, φυσικά, ουδέποτε συμφώνησα σε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο λόρδος Κινγκ, σχολιάζοντας την «αποκάλυψη» που φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Κινγκ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, δηλώνοντας ότι, μαζί με άλλους κεντρικούς τραπεζίτες, «εμπόδισε μια νέα Μεγάλη Υφεση».
Το 2013 έγινε μέλος της Βουλής τον Λόρδων και έναν χρόνο αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη του Τάγματος της Περικνημίδας, του σημαντικότερου τάγματος ιπποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό









