Συντριβή Boeing : Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των Ουκρανών
Οι σοροί των 11 ουκρανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους αυτόν τον μήνα, όταν το επιβατικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν κατερρίφθη από το Ιράν, μεταφέρθηκαν την Κυριακή αεροπορικώς στην Ουκρανία και η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Κιέβου.
Οι σοροί των 11 ουκρανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους αυτόν τον μήνα, όταν το επιβατικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν κατερρίφθη από το Ιράν, μεταφέρθηκαν την Κυριακή αεροπορικώς στην Ουκρανία και η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Κιέβου.
Οι 176 επιβαίνοντες της πτήσης της Ukraine International Airlines από την Τεχεράνη στο Κίεβο σκοτώθηκαν στις 8 Ιανουαρίου, όταν το Boeing 737-800 κατερρίφθη ενώ το Ιράν βρισκόταν σε συναγερμό για μια αμερικανική επίθεση.
Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς είχε 57 πολίτες του μέσα στο αεροπλάνο αυτό. Εννέα ουκρανοί πολίτες ήταν μέλη του πληρώματος.
Παρουσία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρετρα καλυμμένα με την ουκρανική σημαία μεταφέρθηκαν ένα-ένα από ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο σε νεκροφόρες που περίμεναν στο αεροδρόμιο.
Στρατιώτες κρατούσαν σημαίες που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνικότητες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.
Συγγενείς είχαν έρθει στο αεροδρόμιο κρατώντας λουλούδια. Εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας, μερικοί δακρυσμένοι, περίμεναν στην πίστα του αεοδρομίου. Μερικοί γονάτισαν καθώς περνούσαν τα φέρετρα.
Το Ιράν προσπαθεί να αναλύσει τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, μετέδωσε εξάλλου σήμερα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο IRNA, διαψεύδοντας χθεσινή πληροφορία του ημιεπίσημου ιρανικού πρακτορείου Tasnim ότι έχει ληφθεί απόφαση οι καταγραφείς του αεροπλάνου να σταλούν στην Ουκρανία.
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση