Τουρκία : Συνέλαβαν τούρκο δικηγόρο της γερμανικής πρεσβείας
Η σύλληψη από τις αρχές της Τουρκίας του τούρκου δικηγόρου που είχε προσλάβει η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών.
Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν τούρκο δικηγόρο που είχε προσλάβει η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα, ανέφερε την Τετάρτη διπλωμάτης στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Επιδείνωση των σχέσεων
Η κίνηση ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών.
«Προσπαθούμε εντατικά να βρούμε ποιες είναι οι κατηγορίες και να άρουμε την προφυλάκιση», τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί.
«Η κράτηση είναι ακατανόητη», τόνισε, σημειώνοντας ότι ο δικηγόρος συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο δικηγόρος προσλήφθηκε από τη γερμανική πρεσβεία για να χορηγεί έγγραφα σχετικά με τούρκους υπηκόους που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στη Γερμανία, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Αυξήθηκαν οι Τούρκοι
Ο αριθμός των Τούρκων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία έχει αυξηθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου αυτού του έτους, περίπου 9.500 Τούρκοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία, αύξηση 8% από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, κάνοντας τους τούρκους υπηκόους την τρίτη μεγαλύτερη εθνικότητα αιτούντων άσυλο, μετά τους Σύρους και τους Ιρακινούς.
Πηγή:
- Η ειρήνη ήταν σε απόσταση αναπνοής, και τότε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν
- «Μπορώ να το τραβήξω» – Ο Τραμπ δηλώνει ότι εξετάζει πολλαπλές επιλογές για την τελική φάση στο Ιράν
- Κηφισιά-Λεβαδειακός 1-0: Νίκη-ανάσα μετά από εννέα αγωνιστικές!
- Λιντς Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Εκ νέου στο -2 από την κορυφή οι «Πολίτες»
- Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Πήραν το ντέρμπι και κι… έφυγαν για κούπα οι Βαυαροί
- Το «Scream 7» συγκέντρωσε 28,8 εκατομμύρια δολάρια στο box office – Εκκλήσεις για µποϊκοτάζ και συγκεντρώσεις



