Οι διεθνείς εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά και από τη συμφωνία Σότσι, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του One Line με τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Λάβδα και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόμπουλο να δίνουν τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη μέρα στην γεωπολιτική σκακιέρα

Οι διεθνείς εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά και από τη συμφωνία Σότσι, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του One Line με τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Λάβδα και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόμπουλο να δίνουν τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη μέρα στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Όπως εκτίμησε ο κ. Λάβδας πραγματικός νικητής αναδεικνύεται ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν: «Αν νίκη σημαίνει μια σωστή αναλογία κόστους οφέλους, ο Πούτιν είναι ο μόνος που αυτή τη στιγμή έχει πολλά οφέλη με ελάχιστο κόστος. Ο Ερντογάν έχει κόστος, είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι η Τουρκία νικήτρια, παρότι κατά τα φαινόμενα δείχνουν ότι πέτυχε τους στόχους της», δήλωσε σχετικά ο κ. Λάβδας.

Τώρα ως προς το σκέλος του προσφυγικού και κατά πόσο πρόσφυγες θα μεταφερθούν στα εδάφη της Συρίας, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος τόνισε πως αν και αυτός είναι ο βασικός στόχος του Ερντογάν, ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της περιοχής και η ανοικοδόμηση, με εγγυητές σε όλο αυτό το εγχείρημα τη Ρωσία αλλά και τον Άσαντ.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr