ΚΚΕ : Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ψήφο αποδήμων
Όπως τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας σημείωσε πως το ΚΚΕ θα περιμένει να γίνει η συνταγματική θωράκιση των κριτηρίων που έχει θέσει για να υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.
Στις εξελίξεις σχετικά με την ψήφο αποδήμων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.
Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, δεν υπάρχει καμία συμφωνία από πλευράς ΚΚΕ.
«Θα περιμένουμε να γίνει η συνταγματική θωράκιση των κριτηρίων που θέτουμε και φυσικά θα περιμένουμε να δούμε και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη Βουλή και τη νομοτεχνική εξασφάλιση των κριτηρίων που έχουμε θέσει» τόνισε ο κ. Γκιόκας.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως στη συνεδρίαση της διακομματικής η πλευρά του ΚΚΕ ανέπτυξε την πάγια και ολοκληρωμένη πρόταση της για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, προκειμένου να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους.
Οι προϋποθέσεις του ΚΚΕ περιλαμβάνουν: Την αυτοπρόσωπη παρουσία, όχι την επιστολική ψήφο, που έγινε αποδεκτό, την ύπαρξη οικονομικών δεσμών με τη χώρα, ένα ανώτατο όριο απουσίας από τη χώρα και φυσικά ενιαία κριτήρια για όλους, είτε μιλάμε για τους παλιούς εγγεγραμμένους είτε μιλάμε για τους νέους.
«Στο ζήτημα της τεκμηρίωσης του ανώτατου χρόνου απουσίας -που υπήρχε και η δυσκολία- έγινε η εξής πρόταση: Αντί να πιστοποιείται η απουσία από τη χώρα, να πιστοποιείται η παρουσία στη χώρα. Δηλαδή αν κάποιος συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στη χώρα τα τελευταία τριανταπέντε έτη, αυτός να μπορεί να εντάσσεται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού» συμπλήρωσε ο κ. Γκιόκας.
- Γιατί η Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται όλο και συχνότερα από ακραία φαινόμενα – Η επιστημονική εξήγηση
- Στα λευκά ντύθηκε η Νέα Υόρκη – Ίσως η ισχυρότερη χιονοθύελλα της τελευταίας δεκαετίας
- «Πετάει» για Γερμανία ο Ολυμπιακός (pics)
- Συντάξεις: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι
- Πάνοπλος ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν (pic)
- Η «μαύρη» Κυριακή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Marty Supreme: Οι ήττες τους στα φετινά BAFTA έγραψαν ιστορία
- Λέικερς – Σέλτικς 89-111: Μεγάλο διπλό στο LA με απίθανους Μπράουν και Πρίτσαρντ
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442