Ψήφος αποδήμων : Χωρισμένη στα δύο η Αντιπολίτευση
Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχει αναγάγει σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους, θα συναντηθεί την Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία προσπάθεια να τους πείσει για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου
Συναινέσεις ενόψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων αναζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος την Παρασκευή θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχει αναγάγει σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους, θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία προσπάθεια να τους πείσει για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου.
Μέχρι στιγμής τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κρατούν κοινή στάση αν και δεν έχουν ανοίξει όλοι τα «χαρτιά» τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν καν προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου έχει δυναμιτίσει το κλίμα, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου».
Η Κουμουνδούρου μάλιστα κάλεσε τον κ. «να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια» και υποστηρίζει πως «προφανώς, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια, αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων».
Με συναινετική διάθεση το ΚΙΝΑΛ
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό σε αναζήτηση συναίνεσης για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής ενόψει της συνάντησης την Παρασκευή το μεσημέρι της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον ρ/φ Αθήνα 9,84 τόνισε ότι «υπάρχει η διάθεση συνεννόησης και με αυτή προσερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου για το δικαίωμα ψήφου των απόδημων, αρκεί να υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από την κυβέρνηση».
Οι τέσσερις αρχές
Το Κίνημα Αλλαγής, δια του κ. Χριστοδουλάκη, θέτει τέσσερις αρχές:
«1.Μιλάμε για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
2. Ζητάμε τη θέσπιση επιστολικής ψήφου, που θα δίνει την δυνατότητα σε όλους να ψηφίζουν-ακόμη και αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν.
3. Οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν δική τους εκπροσώπηση.
4. Να συνυπολογίζεται το αποτέλεσμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα γιατί διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος τους. Είναι εμπαιγμός. Ζητάμε ισοτιμία.
Πρόκειται για τέσσερις αρχές, από τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει πίσω.
Εννοείται, ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση ως προς τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διαδικασίας για την ψήφο των απόδημων».
Ξεχωριστά τετ α τετ Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς
Στις συναντήσεις που θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από το θέμα με τη ψήφο των αποδήμων είναι πιθανό να συζητηθούν και άλλα μείζονα ζητήματα όπως η διαχείριση του Προσφυγικού.
Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατά σειρά με:
- Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00
- Με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15
- Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 17:00
- Με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00
- Με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 19:00.
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)








































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442