
Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή σε Λαγό και Μίχο για την επίθεση στο «Συνεργείο»
Αντίστοιχα, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.
Αντίστοιχα, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.
Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.
Από το σύνολο των ελαφρυντικών που ζητήθηκαν, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου συννομου βίου, με βάση το νέο ποινικό κώδικα. Το δικαστήριο όμως αναγνώρισε το ελαφρυντικό μόνο για έναν εκ των κατηγορουμένων.
- ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Μάρκους Φόστερ
- Θέμα παραμονής του Φάμελλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Παππάς, εάν εισηγηθεί την στήριξη της ΕΛΑΣ
- «Είχαν χιούμορ οι Αρχαίοι συγγραφείς;» – Διεθνές συνέδριο στην Καρδαμύλη για τα κωμικά στοιχεία στην κλασική ιστοριογραφία
- ΚΚΕ: «Όχι στις fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος»
- Ομπάμα: Μουσείο αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πρόκειται να εγκαινιασθεί στις 19 Ιουνίου στο Σικάγο
- Ιταλία: Υπόγειο καταφύγιο με σήραγγες και διαδρομή διαφυγής ξετρύπωσαν οι Καραμπινιέρι στην Καλαβρία

