Προσφυγικό: Διαμαρτυρία του δημάρχου Χίου για την κατάσταση στη ΒΙΑΛ
Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμό πληθυσμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.
Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμό πληθυσμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.
«Η κατάσταση στη Χίο εκτραχύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 πρόσφυγες και μετανάστες, με τον αριθμό να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση» σημειώνει ο κ. Κάρμαντσης. «Επιπροσθέτως οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, και τα προβλήματα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς».
Με την επιστολή του, ο δήμαρχος Χίου διαβιβάζει και την επιστολή του προέδρου της κοινότητας του Χαλκειούς, «του χωριού που υφίσταται τα πάνδεινα εξαιτίας του προσφυγικού/ μεταναστευτικού» όπως αναφέρει. Ζητά δε, την «άμεση παρέμβαση» του υπουργού, «πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εξαιτίας του συνωστισμού τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





