Λέρος: Οι έλεγχοι που «δείχνουν» τον βασικό ύποπτο
Πώς φέρεται ότι έγινε η σταδιακή αφαίρεση αντιαρματικών και εκρηκτικών από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού n «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο
Σοβαρές ενδείξεις ότι η κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου συνδέεται πιθανόν με παράνομες δραστηριότητες ορισμένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού φέρεται ότι έχουν προκύψει το τελευταίο 24ωρα από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, η κλοπή στη Λέρο σχετίζεται με λαθρεμπορικές δραστηριότητες ή συνεργασία με ποινικούς, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αφαίρεση του οπλισμού να σχετίζεται με δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης». Με κύριο ζητούμενο πλέον της έρευνας να βρεθεί ένα τμήμα ή και ολόκληρο το χαμένο οπλοστάσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας ή δύο άνδρες των ΟΥΚ που έδιναν το «παρών» στη συγκεκριμένη βάση εισέρχονταν στην αποθήκη απ’ όπου χάθηκε ο οπλισμός, προκειμένου να βοηθούν τον διαχειριστή του χώρου σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα ασφαλείας (θερμοκρασία χώρου, υγρασία, τυχόν παραβιάσεις κ.λπ.).
-Ποιο σενάριο ερευνά ως πιθανότερο η Αντιτρομοκρατική όσον αφορά τον τρόπο αφαίρεσης του οπλισμού
-Το παρελθόν της ναυτικής βάσης και τα ερωτήματα για την προηγούμενη απογραφή οπλισμού
-Το μυστήριο με τα «χαμένα» καύσιμα και το σκοτεινό παρελθόν ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού σε υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές



