Τα τελευταία λεπτά πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα περιγράφει γείτονας στο Πτελέο Μαγνησίας.

Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στο εξοχικό του τα ξημερώματα της Δευτέρας (09.09.2019) προδομένος από την καρδιά του.

Τον τραγουδοποιό βρήκε νεκρό η κόρη του που ειδοποίησε στις 4:30 το ΕΚΑΒ.

Εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά διαπίστωσε ότι ο τραγουδοποιός ήταν ήδη νεκρός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Ο γείτονάς του περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του

«Άκουσα μια φωνή γυναικεία να λέει “βοήθεια βοήθεια σώστε με”. Πετάχτηκα με τη γυναίκα μου. Μόλις βγήκα από την πόρτα τη βρήκα στον δρόμο. Της λέω «τι έγινε;». Μου λέει “ο πατέρας μου δεν είναι καλά”.

Μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Μετά από λίγο βλέπω το κορίτσι να κάνει τεχνητές αναπνοές. Έκανα και εγώ. Ήρθε και η γειτόνισσα. Προσπαθήσαμε όλοι, αλλά μάλλον ο άνθρωπος πρέπει να είχε φύγει», δήλωσε ο γείτονας στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Ερχόταν τακτικά εδώ, τον βλέπαμε», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε: «Το ασθενοφόρο ήρθε κατευθείαν. Έκανε τα απαραίτητα και αμέσως μετά τον πήρανε».

Η καταγγελία της  ΠΟΕΔΗΝ

Ωστόσο χτες η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία σχετικά με το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».