Μήνυση κατά του βουλευτή Συρίγου επειδή αποκαλεί «Σκόπια» τη Β. Μακεδονία
Μήνυση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελου Συρίγου, νομικού και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατέθεσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός.
Μήνυση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελου Συρίγου, νομικού και αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατέθεσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός.
O Κ. Σοφιανός γράφει αναλυτικά με βάση ποιους νόμους είναι παράνομο να αποκαλεί κάποιος τη Βόρεια Μακεδονία… «Σκόπια» και τους πολίτες της «Σκοπιανούς» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αποκαλύπτει το tvxs.
Τονίζει δε πως είναι απαράδεκτο να παρανομούν βουλευτές και υπουργοί μέσα τη Βουλή, παραβαίνοντας όχι μόνο τον νόμο που κύρωσε τη συμφωνία αλλά και τον ρατσιστικό και τον Ποινικό Κώδικα.
Επίσης υποστηρίζει πως εάν αποκαλούνται οι γείτονες «Σκοπιανοί» υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία».
Ο κ. Σοφιανός εγκαλεί τον βουλευτή της Ν.Δ. πως προτρέπει και άλλους Έλληνες να αποκαλούν τους γείτονες «Σκοπιανούς», κατηγορώντας τον πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή», ενώ υποστηρίζει πως είναι απαράδεκτο να παρανομούν βουλευτές και υπουργοί μέσα τη Βουλή, παραβαίνοντας όχι μόνο τον νόμο που κύρωσε τη συμφωνία αλλά και τον ρατσιστικό και τον Ποινικό Κώδικα.
Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελο Συρίγο, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας ΚΕΠΠΑ στο Ελσίνκι.
Συρίγος: Η απόλυτη παράνοια
«Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια, που ζούμε αυτήν την περίοδο» απαντά από πλευράς του ο Αγγελος Συρίγος.
«Από τη μια κάποιοι» είπε μιλώντας στο newsbreak.gr «με κατηγορούν ως προδότη γιατί επιστημονικά υποστήριξα, ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κάκιστη συμφωνία των Πρεσπώνή γιατί βρέθηκα στην Πέλλα σε κομματική περιοδεία τις ημέρες που συμπτωματικά κάποιοι ανακοίνωναν την ίδρυση φροντιστηρίου για τη »μακεδονική γλώσσα»» και από την άλλη έχουμε περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Σοφιανού, ο οποίος μου κάνει μήνυση γιατί αποκαλώ το γειτονικό κράτος Σκόπια και τους κατοίκους Σκοπιανούς και καλλιεργώ το μίσος εναντίον των λαών»
« Τι να σας πω, όλο αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από τη λογική» καταλήγει.
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)

