Ιταλία: Νέο μπλόκο Σαλβίνι σε πλοίο ΜΚΟ που μεταφέρει μετανάστες
Λίγο πριν την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, ο Ματέο Σαλβίνι ξαναχτυπά απαγορεύοντας σε πλοίο ΜΚΟ - το οποίο μεταφέρει μόλις 13 μετανάστες - να δέσει στην Ιταλία.
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απαγόρευσε σε άλλο ένα σωστικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί στη χώρα, χρησιμοποιώντας το θέμα της μετανάστευσης για να ασκήσει πίεση στους δύο πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς Λέγκας, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Σαλβίνι με διάταγμά του απαγορεύει στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μκο Sea-Eye να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο Σαλβίνι προσπαθεί να εμποδίσει σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων να αποβιβάσουν μετανάστες.
To πλοίο Alan Kurdi.
Στο Alan Kurdi επιβαίνουν μόλις 13 μετανάστες.
Ένα δεύτερο πλοίο, το Mare Jonio, παραμένει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Το πλοίο είχε διασώσει περίπου 100 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης την περασμένη Τετάρτη αλλά πλέον μόνο 34 απομένουν σ’ αυτό αφού η Ρώμη συμφώνησε τελικά να επιτρέψει να αποβιβαστούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ασθενείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εγκαίνια για το νέο γήπεδο στο Δήμο Πολυγύρου
- «Φως στο Τούνελ» στο MEGA: Κυρίαρχο στην τηλεθέαση και την Παρασκευή 20 Μαρτίου
- Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θέλει να γιατρέψει την πληγωμένη σας καρδιά με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας
- Ο Μάνταλος και το μήνυμα στον γιο του για την ΑΕΚ
- Σε εξέλιξη η εξειδίκευση των μέτρων για fuel pass και παρεμβάσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Βιοτέχνης ή πυροσβέστης; Η ΑΙ αναγκάζει του νέους να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό

