Ιταλία: Νέο μπλόκο Σαλβίνι σε πλοίο ΜΚΟ που μεταφέρει μετανάστες
Λίγο πριν την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, ο Ματέο Σαλβίνι ξαναχτυπά απαγορεύοντας σε πλοίο ΜΚΟ - το οποίο μεταφέρει μόλις 13 μετανάστες - να δέσει στην Ιταλία.
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απαγόρευσε σε άλλο ένα σωστικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί στη χώρα, χρησιμοποιώντας το θέμα της μετανάστευσης για να ασκήσει πίεση στους δύο πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς Λέγκας, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Σαλβίνι με διάταγμά του απαγορεύει στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μκο Sea-Eye να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο Σαλβίνι προσπαθεί να εμποδίσει σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων να αποβιβάσουν μετανάστες.
To πλοίο Alan Kurdi.
Στο Alan Kurdi επιβαίνουν μόλις 13 μετανάστες.
Ένα δεύτερο πλοίο, το Mare Jonio, παραμένει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Το πλοίο είχε διασώσει περίπου 100 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης την περασμένη Τετάρτη αλλά πλέον μόνο 34 απομένουν σ’ αυτό αφού η Ρώμη συμφώνησε τελικά να επιτρέψει να αποβιβαστούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ασθενείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεύτερη προσαγωγή για φερόμενη κατασκοπεία στην Κρήτη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος υπήκοος
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]
- Ρούμπιο για Ιράν: Αυτή η επιχείρηση χρειαζόταν να γίνει – Θα μας άρεσε να δούμε το καθεστώς να αντικαθίσταται
- Φάμελλος: Καμία στρατιωτική εμπλοκή του κράτους και της κυβέρνησης στην επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ
- Τσιτσιπάς: Εκτός του Τop-40 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά το 2018!
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Φωτογραφίες του αεροπλανοφόρου «Gerald Ford» είχε ο Γεωργιανός



