Η Βασιλική Λαζαράκου προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να καλυφθούν από τους Νατάσα Στάμου, νομικό και τον Νίκο Κονταρούδη που προέρχεται από την Pantelakis Securities.
Την κυρία Βασιλική Λαζαράκου προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση προέδρου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία έχει διατελέσει Α΄αντιπρόεδρος της εποπτικής αρχής από το Σεπτέμβριο του 2012 έως το τέλος του 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να καλυφθούν από τους Νατάσα Στάμου, νομικό και τον Νίκο Κονταρούδη που προέρχεται από την Pantelakis Securities.
Η κα Λαζαράκου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας.
Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και στη συνέχεια πραγματοποίησε Διδακτορική Διατριβή με αντικείμενο τη «Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα».
Είναι δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω και Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L.
Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Κεφαλαιαγορά διετέλεσε μεταξύ άλλων επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την Οδηγία MIFID II/ MIFIR, ενώ το 2014, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ELTIFs).
Η κ. Λαζαράκου διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία σε διεθνείς συναλλαγές (και με τη δικηγορική της ιδιότητα έχει αναλάβει, ως επικεφαλής, τη διεκπεραίωση ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εμπορικών συναλλαγών σε εθνικό και, κυρίως, διεθνές επίπεδο.
Εργάσθηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέο κλειστό προπονητήριο στη Νέα Ερυθραία
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Πολύμηνη διαρροή προπανίου στο εργοστάσιο «Βιολάντα» – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής
- Συγκίνηση στην Τούμπα: Κρεμάστηκαν στη μπουτίκ οκτώ φανέλες για τους αδικοχαμένους οπαδούς (vid, pics)
- Τροχαίο με τους οπαδούς ΠΑΟΚ στην Ρουμανία: Μπορεί να ευθύνεται το lane assistance για το δυστύχημα;
- Ανδρουλάκης: Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση – Δείτε live την ομιλία στη Βουλή
- Live ανακοινώσεις από την Πυροσβεστική για την τραγωδία στη «Βιολάντα»


