
Ο Τραμπ παγώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
«Ολα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (...) δεσμεύονται» αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην αμερικανική επικράτεια, με εκτελεστικό διάταγμά του.
Τί αναφέρει το διάταγμα
«Ολα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (…) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα.
Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.
Η Ουάσιγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
Προειδοποίηση σε Πεκίνο και Μόσχα
Η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα εναντίον της υποστήριξής τους στο Καράκας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νέα Αριστερά: Θεσμικός κατήφορος Άδωνι για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τσουκαλάς: Πάλι «λαγός» του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης – Επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απροκάλυπτα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου – Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος το αδίκημα
- Δήμητρης Κόκοτας: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του μετά από 2 χρόνια νοσηλείας
- «Αρμάνι, Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης για Πίτερς»
- «Να δώσουμε λόγους να επιστρέψουν και ευκαιρίες για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους»



